Syötä proteiinisi!

Oravat elävät koivumetsässä ja Novosibirskin eläintarhassa, vihreissä kulmissa kaupungin sisällä ja sen ulkopuolella (samanlainen tilanne on luultavasti tyypillinen useimmille metsäpuistoalueille ympäri maata).

 Sitkeillä kynsillä ne liikkuvat puiden läpi niin nopeasti, että et voi seurata niitä. Ja hyppääminen "hallitse" häntä. Jopa pudotessaan monien metrien korkeudesta orava pysyy todennäköisesti vahingoittumattomana käyttäen pörröistä häntää kuin laskuvarjo.

Oravien käyttäytyminen

Oravien käyttäytyminen

Ja he tottuivat ihmisiin pitkään, joten he juhlivat herkkuja suoraan käsistään. Ruokinnan aikana näiden kauniiden kaverien katselu on erityisen utelias. Männynpähkinöillä ja niiden pienillä jaloilla oravat ovat todella mestarillisia, nopeasti ja menetelmällisesti, jättäen vain kasan kuoria. 

Heillä on hyvä ruokahalu, ja hampaat, kuten kaikki jyrsijät, kasvavat koko elämänsä. Mutta vaikka punahiuksinen peto, joka poistaa nukleolit, kun käämi napsauttaa pähkinöitä kämmenestä, hän ei unohda omaa turvallisuuttaan ja on aina valmis hyppäämään. Eläin on aina valppaana, koska kuulo on osoittautunut heille kehittyneimmäksi. Lisäksi proteiineilla on poskiparta - ylimääräinen kosketuselin korviin, etujalkoihin, vatsaan ja viiksiin.

Mitä oravat syövät talvella

Mutta orava ei myöskään unohda ruokaa kylmänä vuodenaikana. Häntä heiluttaen useaan hyppyyn hän löytää itsensä yhden kätköistä, missä hän kätkee tarvikkeita talveksi. 

Syksy on heidän kuumin aika, ja onteloissa olevien varastojen lisäksi on monia syrjäisiä paikkoja, joissa käpyjä, puiden siemeniä, juurien joukossa pähkinöitä, jopa tammenterhoja. Totta, et tuskin näe oksia roikkuvia sieniä, vaikka tämä todennäköisesti tapahtuu metsässä. 

Mitä oravat syövät talvella

Yksi orava tarvitsee todellakin nälkäkauden talvehtimiseksi noin 3 tuhatta pähkinää. Joten sinun täytyy liikkua, ei ole mitään, että he sanovat "pyörivät kuin orava pyörässä". Tämän väsymättömän hälinän ketteryyttä ja ketteryyttä voi vain kadehtia.


Totta, ahkera orava, joka hoiti ruokaa koko syksyn, väsymättä unohtaa nopeasti "salaisuutensa" ja löytää ne sattumalta käyttämällä pikkuoravia ja hiiriä, löytäen ne jopa 1,5 metrin paksuisen kerroksen alla lumi. Muut pienet jyrsijät ja linnut käyttävät häntä unohdukseen.

Oravan elämäntapa

Oravat ovat enimmäkseen arboreaalisia, mutta lumettomuudessa he viettävät maata etsimään ruokaa korkeintaan ajan, osoittaen suurta aktiivisuutta aamulla ja illalla. Talvella oravia ei löydy lumesta, ne hyppäävät enemmän puiden latvoihin, jotka vaaran sattuessa toimivat heille suojana. 

Oravan elämäntapa ja käyttäytyminen

Ankarissa pakkasissa eläin pääsee turvakodistaan ​​vain ruokkiakseen itseään tai yleensä lepotilassa, ei pääse ontelosta pitkään odottaen talven huonoa säätä. Joskus kylmällä säällä oravat rypistyvät jopa 3-6 yksilön onteloihin normaaliaikoina, kukin yksin.

Hautauskausi oravissa

Muuten, veksha tai tavalliset oravat (jotka ovat peräisin latinalaisesta Sciurus vulgarisista), jotka moltivat kahdesti, ja hännän kerran vuodessa, ovat tyypillisiä metsänasukkaita ja ainoat oravasuvun edustajat Venäjän eläimistössä. 

Kun oravat vuodattavat

Näiden suloisten olentojen kuvat ovat jopa heraldiassa, ne näkyvät kaupunkien vaakunoissa, mukaan lukien Zelenograd, Yakutsk, saksalainen Eckernförde ja varmasti muualla.

Kuinka proteiinit lisääntyvät?

Белки необычайно плодовиты. За свою недолгую жизнь (в природе до 4- х, а в условиях вольера, близких к естественным, до 10-12 лет) эта милая зверюшка может произвести на свет до 3 выводков ежегодно в каждом помете по 3-10 бельчат. Каких-нибудь 35-38 суток, и крошечные детеныши весом по 8 г, голые и слепые, но с острыми коготками появляются на свет. Заботливая мать укрывает их всем чем можно, ненадолго покидая, чтобы подкормиться. Кроме того, и гнезда приходится менять, перетаскивая беспомощных крох в заранее подготовленные убежища, спасаясь от кровососов. 

Kuinka proteiinit lisääntyvät?

Muutaman viikon kuluttua oravat kasvavat karvaisiksi, kuukautta myöhemmin he näkevät valon ja alkavat oppia maailmasta sen kaikessa loistossa ontelon ulkopuolella. Oravaäiti kasvattaa lapsia, "isät" eivät osallistu jälkeläisten kohtaloihin, kun yrittää päästä lähelle heitä, äiti voi jopa hyökätä heihin. 8-10 viikkoa syntymän jälkeen nuori sukupolvi aloittaa itsenäisen elämänsä.

Auta proteiineja

Pandemiaan ja eristyneisyyteen liittyvien hyvin tunnettujen viimeaikaisten tapahtumien vuoksi, kun asukkaiden täytyi jäädä kotiin, kaupunkioravat jäivät pitkään yksin luonnon kanssa. Ruoan puute on vaikuttanut jälkeläisten kasvatukseen ja väestön vähenemiseen.

Auta proteiineja pandemiassa

Mitä proteiineja ei pitäisi syödä

Ne on suojattava ja syötettävä (vain ei maapähkinöillä, koska orava-organismit eivät absorboi niiden sisältämää proteiinia!) Älkäämme unohtako pienempiä veljiämme. Ja mennä kävelylle puistoon, muista, että oravia ei ruokita, napata jotain heille. Loppujen lopuksi he odottavat.

Mitä proteiineja ei pitäisi syödä

On mielenkiintoista lukea:

Lisää kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Обязательные поля помечены *